Video: Werklieden in Sittard bevrijd uit benarde positie: ‘Afdaling was geen pretje’

Print

Werklui bevrijd in Sittard. Video: De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak -

Twee werklieden die enkele uren vastzaten in een liftbakje aan een kantoorpand in Sittard zijn rond twaalf uur bevrijd uit hun benaderde positie.

De twee, Stef Stevenhaagen en Lars Jessen, begonnen rond negen uur aan de controle van zonwering aan de buitenkant van het kantoorpand van Mediahuis Limburg aan de Mercator. Korte tijd later merkte ze dat een kabel loskwam, waardoor hun bakje vast zat ter hoogte van de zesde verdieping.

Ze sloegen eerst alarm bij het bedrijf dat de buitenlift onderhoudt, maar moesten naar eigen zeggen lang wachten voor ze gehoor kregen. Daarop werd 112 gebeld, waarna de brandweer snel arriveerde met twee wagens. Ook meerdere politiewagens en een ambulance rukten uit. Het duurde vervolgens enkele uren voor de Duitse brandweer arriveerde met specialisten die de twee abseilend naar beneden kon begeleiden.

Lees ook: Video: Brandweer moet vastzittende werklui bevrijden op grote hoogte

Geen pretje

Hoewel Stevenhaagen zei dat hij niet heel erg geschrokken was vond hij de afdaling duidelijk geen pretje. Ook zijn collega vond het na enkele uren vastzitten op de eerste werkdag na zijn vakantie wel welletjes.

Volgen de politie en brandweer waren de hulpdiensten met veel materieel aanwezig voor alle zekerheid. Onlangs is een Duitsland een ongeluk gebeurd met een soortgelijk bakje. Als het om mensenlevens gaat kun je niet voorzichtig genoeg zijn, vindt de politie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen