Wethouders bekijken toeristisch beleid Zuid-Tirol

Print
Wethouders bekijken toeristisch beleid Zuid-Tirol

Het geopark van Bletterbach. Afbeelding: Toerisme Zuid-Tirol

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

De wethouders van toerisme in Zuid-Limburg gaan volgende maand naar de Italiaanse streek Zuid-Tirol om te bekijken hoe het toerisme daar wordt aangepakt.

Het gaat om een driedaagse studiereis, zegt wethouder Claudia Bisschops van Valkenburg. Ook de ambtenaren van toerisme in de gemeenten gaan mee.

Zuid-Tirol loopt volgens Bisschops voorop bij het doorontwikkelen van het toerisme. De Italiaanse regio zet daarbij in op duurzaamheid. Een van de grote trekpleisters is daar het geopark van Bletterbach.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen