Aannemer verwijdert zand uit gangen Fort Sanderbout

Print
Aannemer verwijdert zand uit gangen Fort Sanderbout

In gangen van Fort Sanderbout is ooit een laag zand op grond gelegd. Die wordt nu weer verwijderd. Afbeelding: archief De Limburger/Annemiek Mommers

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Een flinke laag zand in de kazematten van Fort Sanderbout wordt binnenkort door een aannemer verwijderd. Dat gebeurt als onderdeel van het archeologisch onderzoek rond de oude Sittardse stadswal.

Het gaat om een gangenstelsel, de resten van de oude vestingwerken van Sittard. In 1954 vestigde de politie een schietbaan in de onderaardse gangen. Er werd een laag zand op de grond aangebracht en de wanden werden gepleisterd zodat kogels niet zouden afketsen.

In 2016 werd uitgebreid archeologisch onderzoek gedaan naar de fundamenten van het bolwerk, dat is vernoemd naar de middeleeuwse koning Swentibold. De afgelopen weken heeft nieuw onderzoek plaatsgevonden in de omgeving van Fort Sanderbout.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen