De Fabriek opent Comfortroom voor mensen met dementie

Print
De Fabriek opent Comfortroom voor mensen met dementie

Kleur van het licht, algemene verlichting, gordijnen, geur, enzovoorts zijn zo in te stellen dat ze een sfeer creëren waarin positieve herinneringen maximaal zijn te herbeleven. Afbeelding: De Fabriek

Maasbree -

De Fabriek heeft op haar locatie in Maasbree een Comfortroom geopend voor mensen met dementie. Hoewel het op het eerste gezicht een doorsnee huiskamer lijkt, betreft het een hypermoderne kamer waarin ouderen met dementie hun eigen herinneringen zien, horen en beleven.

Positieve levenservaringen uit het verleden van de gebruiker staan centraal in de kamer. Naast troost door de herinneringen helpt de kamer zelfs mensen in een vergevorderd stadium van dementie terug te keren in het heden. Door gebruik van speciale technologie wordt een gepersonaliseerde leefomgeving gecreëerd. Kleur van het licht, algemene verlichting, gordijnen, geur, enzovoorts zijn zo in te stellen dat ze een sfeer creëren waarin positieve herinneringen maximaal zijn te herbeleven. Het doel van de Comfortroom is de mensen zo, ondanks hun dementie, een hogere kwaliteit van leven te geven en de hersenen positief te stimuleren. De Comfortroom is het resultaat van innovatieve samenwerking tussen Philips, Remeberz, De Fabriek Maasbree en diverse opleidingen (Fontys Hogescholen, Zuyd Hogeschool en ROC Gilde).

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen