Opening vernieuwde bibliotheek en muziekschool in Hoensbroek

Print
Opening vernieuwde bibliotheek en muziekschool in Hoensbroek

De bibliotheek aan de Hoofdstraat waar nu ook de muziekschool is gehuisvest. Afbeelding: Schunck Hoensbroek

Hoensbroek -

De bibliotheek in Hoensbroek van culturele instelling Schunck is vernieuwd. Sinds de zomer zit ook de muziekschool van Schunck in het pand aan de Hoofdstraat. De officiële opening is op zaterdag 21 september van 10.00 tot 13.00 uur. De opening wordt verricht door wethouders Jordy Clemens (Onderwijs, Jeugd, Cultuur, Erfgoed en Wonen) en Frank Simons (Middelen, Ruimtelijke Ordening en Herstructurering).

De bibliotheek en de muziekschool zitten nu in hetzelfde gebouw als het Broeklandcollege. Leerlingen van de school bezoeken de bibliotheek al voor hun studie. Doordat de ruimte waar muziekles wordt gegeven deels in te zien zijn, hoopt Schunck dat leerlingen worden aangezet om ook muziekles te volgen.

Na de verbouwing is de bibliotheek beter toegerust om bijeenkomsten zoals Uur van de Buurt, de Digi-Taalhuis activiteiten, lezingen of boekbesprekingen te organiseren. Er zijn zes verschillende muzieklokalen. Iedere ruimte heeft zijn eigen invulling. De bibliotheekboeken staan op verrijdbare meubels zodat de ruimte ook makkelijk omgebouwd kan worden naar een concertopstelling voor maximaal 50 personen.

Programma

De openingsceremonie met wethouders Clemens en Simons is om 10.00 uur. Daarna zijn er muzikale optredens op het Gebrookerplein met strijkorkest Theo (11.15 uur), een bluesband (11.45 uur) en Bigband Inmotion (12.30 uur). Ook treedt de meidenclub van Broeklandcollege op. Docenten en leerlingen geven optredens in de Hoofdstraat en is er een open dag waar kennis gemaakt kan worden met verschillende instrumenten. De bibliotheek is die dag gewoon open.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen