‘In Eys zijn 50 hulpverleners oproepbaar na alert via 112’

Print
‘In Eys zijn 50 hulpverleners oproepbaar na alert via 112’

Afbeelding: Loraine Bodewes

Eys -

‘Meer hulpverleners zijn welkom’. En: ‘Vermeld een verdachte situatie altijd.’ Dat zijn de twee belangrijkste conclusies die getrokken kunnen worden uit de informatie-avond die het kernoverleg Eys begin september in café Sport heeft gehouden.

Tom van Loo besprak het re-animatie-netwerk Eys. Dit netwerk is onderdeel van het landelijk netwerk. “Er blijken in Eys circa 50 hulpverleners oproepbaar te zijn na een alert via het noodnummer 112. Het lijkt veel, maar meer hulpverleners zijn altijd welkom”, zo laat het kernoverleg weten. Wie hiervoor meer informatie wil kan mailen naar info@reanimatienetwerk-eys.nl

Veiligheidsbeleid

Vervolgens werd het veiligheidsbeleid van de gemeente toegelicht door een ambtenaar en het hoofd van de wijkpolitie. “Het credo is, dat alles wat verdacht is, gemeld moet worden.” Dit kan via de gemeentelijke website, ook anoniem. „Maar ook rechtstreekse melding aan de politie via de bekende telefoonnummers is mogelijk. Er kan alleen handhavend opgetreden worden als er meldingen zijn. In principe worden alle meldingen behandeld. Er rijden continue vier auto’s in ons gebied rond, dus is ook de kans groot, dat er ook snel kan worden gehandeld.”