Bevrijdingsfeest op binnenplaats kasteel Rivieren

Print
Bevrijdingsfeest op binnenplaats kasteel Rivieren

Afbeelding: Hary van Aken

Voerendaal / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Winthagen -

Op de binnenplaats van kasteel Rivieren, dat op de grens van Klimmen en Voerendaal ligt, is zondag 22 september een bevrijdingsfeest.

Die dag wordt herdacht dat Klimmen en Voerendaal 75 jaar geleden bevrijd werden. Tevens viert de Klimmense harmonie de Berggalm het 140-jarig bestaan en Heemkunde Vereniging Klimmen haar 40-jarig jubileum.

H. Mis

De festiviteiten vinden plaats op de binnenplaats van kasteel Rivieren. Klokslag uur begint het feest met een H. Mis, geleid door pater Jan Bos. Voor de muzikale invulling zorgt mannenkoor Sint Remigius. Na de eucharistieviering is frühshoppen met vers gebakken vla, koffie, bier en muziek.

Eregasten

Om 13.00 uur wordt het feest officieel geopend. Daarbij worden ook de eregasten welkom geheten. Onder de eregasten bevindt zich de familie Meurs uit Dolberg, die op de bevrijdingsdag drie familieleden verloor. Ook zijn twee Joodse onderduikers eregast, waaronder professor Halberstadt die de avond tevoren in de Voerendaalse kerk zijn verhaal zal vertellen. Rond 13.10 uur begint het bevrijdingsconcert door de Klimmense harmonie, gevolgd door een optreden van de drumband van schutterij Sint Sebastianus.

Oude spellen

In de kasteelboerderij vindt een expositie plaats over de Tweede Wereldoorlog, de harmonie, Heemkunde en tevens van oude spellen die door leerlingen van de Klimmense basisschool zijn gemaakt. Op de binnenplaats van het kasteel wordt vla gebakken en kan men een drankje nuttigen en een hapje eten. Voor de jeugd is er een springkussen, een grimeur en goochelaar. Naast het kasteel staan oude tractoren en een Amerikaanse jeep.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen