Kunstwerk voor Frans Thuis bij 10-jarig jubileum Rosarium

Print
Kunstwerk voor Frans Thuis bij 10-jarig jubileum Rosarium

Frans Thuis. Afbeelding: Wijkraad AarBek

Heerlen / Hoensbroek -

Bij het tienjarig jubileum van de rozentuin Rosarium op zondag 15 september wordt een kunstwerk onthuld ter nagedachtenis aan Frans Thuis.

De bekende en betrokken buurtbewoner van de Heerlense wijk Aarveld-Bekkerveld overleed afgelopen jaar op slechts 61-jarige leeftijd aan de gevolgen van uitgezaaide longkanker. Thuis was onder andere een van de kartrekkers van de rozentuin, die wordt onderhouden door vrijwilligers. Het jubileum wordt op zondag 15 september gevierd van 11.00 tot 15.00 uur bij de tuin op de hoek van de Celcusstraat en de Vergiliusstraat.

De onthulling van het kunstwerk staat gepland om 12.00 uur. Voor de bezoekers is er koffie, gebak, een kidstent en er zijn activiteiten van IVN en de Zonnebloem.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen