Cocaïne

Verdachte van schietpartij in Venlo niet op vrije voeten

Print
Verdachte van schietpartij in Venlo niet op vrije voeten

Afbeelding: iStockphoto

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De verdachte van een schietpartij in Venlo mag zijn proces niet op vrije voeten afwachten. Dat heeft de rechtbank in Roermond donderdag beslist.

De rechtbank deed dat op advies van officier van justitie Monique Smits. Zij vond dat de vrijlating de maatschappij te zeer zou schokken. „Hij wordt verdacht van een ernstig feit.” Ook zijn er geen bijzondere, persoonlijke omstandigheden die een vrijlating rechtvaardigen, vond zij.

Afgekickt

Smits hechtte weinig geloof aan de verklaring van Harun T. (25) uit Venlo dat het beter met hem gaat nu hij in de gevangenis afgekickt is van zijn drugsverslaving. De aanklager voerde aan dat T. vorig jaar ook al had gezegd dat het beter met hem ging. Smits: „Toen hebt u bijna iemand van het leven beroofd.”

Advocaat Hans Oudijk wees erop dat T. tien maanden geleden is aangehouden en dat nog steeds geen datum voor de behandeling is geprikt. Hij is clean, wil een baan zoeken en kan bij zijn ouders wonen. Gevaar voor herhaling van strafbare feiten achtte Oudijk niet groot. Hij voerde aan dat T. zes maanden na het misdrijf is aangehouden. „In die zes maanden heeft T. niets ondernomen richting slachtoffer en getuigen.”

Vuurwapen

T. wordt beticht van poging tot doodslag en bezit van een vuurwapen. Hij zou op 14 juni 2018 een destijds 32-jarige bewoner van een pand aan de Van Speyckstraat in Venlo in zijn buik hebben geschoten. Aanleiding zou een conflict over de verkoop van cocaïne zijn geweest. Het slachtoffer raakte gewond, maar belde pas een paar uur later de politie. Twee medeverdachten werden eerder vrijgelaten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen