Toeschouwers toegelaten op Maastrichts Open Water Event

Print
Toeschouwers toegelaten op Maastrichts Open Water Event

Beeld van de start van het Maastrichts Open Water Event. Afbeelding: Eigen foto

Maastricht / Itteren -

Vanaf Fun Valley in Maastricht gaat op zondag 15 september vanaf 10.00 uur het derde Maastrichtse Open Water Event van start. Voor het eerst krijgen toeschouwers gratis toegang tot het evenement.

De Nederlandse open water zwemtop komt naar Maastricht. Er wordt in het grindgat gezwommen door recreanten, triatleten en wedstrijdzwemmers van alle leeftijden. De start en de finish is in het water, dichtbij het strand en goed zichtbaar voor de toeschouwers. Voor het eerst is een 10 kilometer parcours uitgezet als prestatietocht. De zwemmers worden uitgedaagd om binnen vier uur zo veel mogelijk rondjes (maximaal 10) rond het eiland in het grindgat te zwemmen.

Inzet van het evenement is de Ine Haack Trophee die wordt uitgereikt aan een opvallende of uitstekende sporter of sportploeg.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen