Video: Baudet wil YouTubers terug laten halen na ‘ontzettend domme’ actie in VS

Print

Video: De Limburger

Linne / Vierlingsbeek / Maashees / Holthees / Overloon / Groeningen / Boxmeer -

FvD-voorman Thierry Baudet wil dat de YouTubers Govert Sweep (21) en Ties Granzier (20), die in de VS vastzitten voor het betreden van de zwaar beveiligde Area 51, zo snel mogelijk naar Nederland worden gehaald.

,,De actie van deze jongens is ontzettend dom, stupide en baldadig’’, oordeelt Baudet. ,,Ze verdienen bestraffing, maar ze waren niet van plan om de VS te schaden.’’

Granzier (20) uit Linne en Sweep (21) uit Boxmeer riskeren zes maanden celstraf voor hun actie. Baudet: ,,Nederland moet zich daarom inzetten om de jongens zo snel mogelijk naar Nederland te halen.’’

Lees ook: Ouders YouTuber Ties aangeslagen na arrestatie van hun zoon

Baudet wil daarom ‘liefst vandaag’ nog in debat met de Tweede Kamer, maar daarvoor kreeg hij geen steun. VVD-Kamerlid Sven Koopmans wees erop dat het politiek maken van de kwestie juist de belangen van de jongens schaadt. Andere partijen herinnerden Baudet eraan dat de zaak donderdagmorgen ook aan de orde is gekomen tijdens de commissievergadering van Buitenlandse Zaken.

‘Daar kon de heer Baudet vanwege zijn drukke agenda niet bij zijn’, sneerde CDA-Kamerlid Martijn van Helvert, refererende aan de kritiek dat de FvD-voorman vaak afwezig zou zijn bij Kamerdebatten.

w Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen