Winkeldief na achtervolging aangehouden: buit spoorloos

Print
Winkeldief na achtervolging aangehouden: buit spoorloos

Afbeelding: ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De politie heeft donderdagmiddag in Geleen een winkeldief na een achtervolging kunnen aanhouden.

De verdachte kon na een goede tip van een getuige door agenten worden ingerekend. De aanhouding verliep echter niet geheel vlekkeloos. Toen een motoragent de verdachte de handboeien wilde omdoen, werd hij door de man achterover geslagen. De agent kwam hierbij ten val en verwondde zijn hand. De verdachte rende vervolgens weg, waarna hij na een zoektocht alsnog kon worden aangehouden.

De diefstal vond rond één uur ’s middags plaats in een winkel aan de Annastraat in het centrum van Geleen. De verdachte ging er aan de haal met drie gereedschapskisten. Deze buit is echter niet bij de arrestatie aangetroffen. De politie is in de wijk Haesselderveld een zoekactie gestart naar het gestolen gereedschap.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen