Benefietconcert voor reparatie orgel Lambertuskerk

Print
Benefietconcert voor reparatie orgel Lambertuskerk

Het Müllerorgel staat in de steigers. Afbeelding: Stichting Orgelkring Kerkrade

Kerkrade / Eygelshoven -

Orgelkring Kerkrade houdt op zondag 29 september een benefietconcert in de Lambertuskerk. Aan dit concert nemen veel lokale solisten en verenigingen deel. Het concert begint om 16.00 uur. De opbrengst komt ten goede aan de reparatie van het Müllerorgel in de kerk.

Thema is de plaats van de kerk en vooral de kerkmuziek in de levens van katholieken. Dat wordt door een grootvader en zijn kleindochter al mijmerend en wandelend door de kerk besproken. Gebeurtenissen als geboorte, communie, huwelijk, uitvaart, processie, Kerst en Pasen worden door de musici met de erbij behorende muziek gepresenteerd. Fer Kousen neemt de rol van de grootvader voor zijn rekening en Veerle Weckseler die van de kleindochter.

Kaarten voor dit benefietconcert kosten vijftien euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij boekhandel Deurenberg en voorafgaand aan het concert in de kerk.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen