Historische pubquiz en erfgoedavond in HuB

Print
Historische pubquiz en erfgoedavond in HuB

De ronge pool, met op de achtergrond de St. Lambertuskerk. Afbeelding: Gemeente Kerkrade

Kerkrade / Eygelshoven -

De Historische Kring, gemeente Kerkrade en Bibliotheek Kerkrade houden op donderdag 31 oktober een erfgoedavond in HuB Kerkrade. Deze duurt van 18.00 tot 20.30 uur .

De avond vindt plaats in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Deelnemers maken kennis met een presentatie van Verhaal Lokaal. Dit is een programma dat het mogelijk maakt via de touch table lokale historie digitaal te presenteren in beeld, geluid en tekst. Iedereen kan zelf ook een bijdrage leveren door op de digitale tentoonstellingen te reageren.

Wie veel weet over de geschiedenis van Kerkrade kan dat laten zien tijdens de aansluitende historische pubquiz. Deze bestaat uit drie rondes met vragen over Kerkrade en omgeving. Thema’s zijn cultuur, oorlog, humor, personen, dialect en Kerkrade Onderweg.

Aanmelden kan als team van 4 of 5 personen via e-mail: info@bibliotheekkerkrade.nl

Deelname is gratis voor leden van Bibliotheek Kerkrade en van de Historische Kring. Voor niet-leden bedragen de kosten 2,50 euro.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen