PSV begroet fors meer supporters dan voorheen in Europa League-duels

Print
PSV begroet fors meer supporters dan voorheen in Europa League-duels

PSV plaatste zich via Apollon Nicosia voor de Europa League-groepsfase. Afbeelding: BSR Agency

Het gaat bij PSV bijzonder goed met de verkoop van toegangskaarten voor het Europa League-toernooi.

De club heeft inmiddels al zo’n 21.000 zogeheten passe-partouts verkocht, die recht geven op het bezoeken van de drie duels in de groepsfase. Daarnaast zijn er sowieso ruim 2.500 business-seats bezet.

Het is zeker niet ondenkbaar dat er nog behoorlijk wat meer passe-partouts worden verkocht, verwacht de club. De verkoop loopt nog even door. Mede door de nog komende losse verkoop is het niet ondenkbaar dat volgende week donderdag in het eerste thuisduel (met Sporting Portugal) 30.000 toeschouwers in het Philips Stadion zitten. Een enorm contrast met een aantal jaren geleden, toen het veel moeite kostte om mensen warm te krijgen voor het kopen van een kaartje.

De positieve sfeer rond de Europa League-duels is opvallend. Tussen 2011 en 2016 verkocht PSV nooit meer dan 9.000 passe-partouts en nu dus al 21.000. Dieptepunt bij PSV was het seizoen 2013-2014, waarin maar 5.300 mensen een kaart voor alle drie duels in de groepsfase kochten. Destijds was de loting (PSV speelde tegen Chornomorets Odessa, Ludogorets en Dinamo Zagreb ook niet aansprekend, vonden velen. Nu zijn de tegenstanders Sporting, LASK Linz en Rosenborg.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot aflevering 7. Video: De Limburger