MVV-coach Fuat Usta: ‘Ik schat dat wij meer kwaliteit hebben dan Telstar’

Print
MVV-coach Fuat Usta: ‘Ik schat dat wij meer kwaliteit hebben dan Telstar’

Afbeelding: Pro Shots -Paul Roling

Maastricht / Itteren -

MVV ontvangt vrijdagavond (20 uur) Telstar. De club waar oud-MVV-coach Andrie Jonker tegenwoordig trainer is, heeft evenveel punten als de Maastrichtenaren.

“Het is een stugge en fysiek sterke ploeg. Niet makkelijk. Ik schat in dat wij meer kwaliteiten hebben dan Telstar”, zegt MVV-coach Fuat Usta. “Maar wij moeten geen enkele ploeg onderschatten. Onze hele selectie is volwaardig. De nieuwe jongens (Thibaut van Acker, Urho Nissilä en Thijmen Goppel, red.) hebben nu ook volop meegetraind. Maar het is niet zo dat zij zomaar even de basis worden gezet. Iedereen moet zijn plek verdienen.”

Het is nog niet zeker of Shermar Martina kan meespelen bij MVV. Hij speelde de afgelopen week twee duels voor Curaçao en is donderdagochtend weer gearriveerd in Nederland. De week was bovendien mentaal zeer zwaar omdat de reservedoelman van Curaçao tijdens de interlandcampagne in het hotel overleed. “We moeten kijken hoe hij alles heeft verwerkt”, zegt Usta. “Maar als hij mentaal en fysiek fit is, heb ik hem er heel graag bij.”

Vermoedelijke opstelling MVV: Deusings, Frenoy, Shermar Martina, Mares, Bonifazi, Deom, Kot, Nissilä, Schroijen, Van den Hurk, Holtby.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot aflevering 7. Video: De Limburger