Vrije vogels strijken neer in Landgraaf

Print
Vrije vogels strijken neer in Landgraaf

Een van de ontworpen vrije vogels.

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Een bijzonder creatief project in het kader van 75 jaar bevrijding voor de basisscholen in Landgraaf.

In samenwerking met de gemeente Landgraaf, de Vrije Akademie, de bibliotheek en winkelcentrum op de Kamp strijkt zaterdag een veelvoud aan verschillende ‘vrije vogels’ neer in Landgraaf. Deze kunstzinnige vogels zijn gemaakt door de leerlingen van de groepen 7-8 van alle basisscholen in de gemeente; in totaal ruim 700 kinderen. In de winkels in winkelcentrum ‘Op de Kamp’ worden deze vogels geëxposeerd en kan iedereen ze bewonderen.

Het project Vrije Vogels is door cultuurcoach Aukje Delnooz georganiseerd in het kader van 75 jaar bevrijding, om de leerlingen van de bovenbouw basisonderwijs bewust te maken van de vrijheid waarin we leven.

Technieken

Om de diversiteit van onze vrije samenleving zichtbaar te maken, heeft elke school in een andere techniek gewerkt, waardoor er vogels zijn ontstaan in alle soorten, kleuren en maten, gemaakt met onder andere kippengaas, folie, klei, vilt, foam, potlood (wetenschappelijk tekenen), linosnede en animatie.

De kunstwerken zijn tot en met 20 oktober te zien in winkelcentrum Op de Kamp, Bibliotheek Landgraaf en op 28 september tijdens het Bevrijdingsconcert in het Cultuurhuis Landgraaf.