Sloop van panden aan Spoorsingel Heerlen voor nieuwe woningbouw

Print
Sloop van panden aan Spoorsingel Heerlen voor nieuwe woningbouw

De sloopwerkzaamheden aan de Spoorsingel. Afbeelding: Arnaud Nilwik

Heerlen / Hoensbroek -

De sloop van enkele panden aan de Spoorsingel in Heerlen is in volle gang. Op het terrein tegenover het Maankwartier komt woningbouw.

Onder andere het voormalige sporthotel, waar sinds 2002 Gered Gereedschap Parkstad Limburg (GGPL) zat, moet plaatsmaken voor de brede gebiedsontwikkeling van de Spoorsingel. Het plan is onderdeel van de facelift die de stationsomgeving krijgt.

Onderzoek

Naar aanleiding van de resultaten van een behoefteonderzoek zal worden bepaald hoeveel woningen er op de plek gebouwd zullen worden door Wonen Limburg. Momenteel wordt uitgegaan van twintig sociale huurappartementen, maar dat aantal en de vorm kan dus nog wijzigen.

De bouw van de woningen zal in de tweede helft van volgend jaar beginnen. In de loop van 2021 moet het project afgerond zijn.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen