Bedrijfspand Weert op slot na vondst hennepplantage bij grote brand

Print
Bedrijfspand Weert op slot na vondst hennepplantage bij grote brand

Afbeelding: Nederweert24

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Een bedrijfspand in Weert gaat drie maanden op slot na de vondst van een in werking zijnde hennepplantage.

Burgemeester Heijmans heeft dat besloten.

De politie trof de hennepplantage op 17 mei aan bij een grote brand. Het bedrijfspand met koelcellen aan de Vliesvenweg zal vanaf 12 september voor drie maanden worden gesloten. Tot die tijd is het verboden het perceel of het pand te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Weert een eind maken aan druggerelateerde activiteiten vanuit deze locatie.

Lees ook: Brand Weert: ‘Politie hield loods al langer in de gaten’

De sluiting gebeurt op basis van de Opiumwet (Wet Damocles) en het vastgestelde gemeentelijk beleid (Damoclesbeleid). Deze regels geven de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen