Sociaal

Bergense PK steunt Kinderfietsenplan

Print
Bergense PK steunt Kinderfietsenplan

PK Bergen steunt de ANWB bij het Kinderfietsenplan.

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

De Progressieve Kombinatie (PK) uit Bergen geeft gebruikte kinderfietsen een nieuw leven. De coalitiepartij zamelt gebruikte fietsen in voor het ANWB Kinderfietsenplan.

Deze fietsen worden volgens ANWB-normen opgeknapt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en gaan via het Nationaal Fonds Kinderhulp naar kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar die op of onder de armoedegrens leven.

Stichting Leergeld de Stuwwal, actief op het gebied van armoedebestrijding voor de inwoners van de gemeente Bergen, kan een kind bij het Nationaal Fonds Kinderhulp aanmelden. Zij weten welke kinderen een fiets van het Kinderfietsenplan kunnen gebruiken.

,,De PK heeft contact gelegd met de ANWB, die sinds 2015 een programma heeft waarbij op diverse plaatsen in het land fietsen worden ingezameld en na een opknapbeurt weer worden uitgedeeld aan kinderen die een fiets hard nodig hebben. In Noord Limburg gebeurde dat tot nu toe nog niet. Wij vinden het belangrijk dat elk kind toegang heeft tot een fiets en daarom organiseert de PK een inzamelactie voor het ANWB Kinderfietsenplan’’, aldus PK-raadslid Claudia Ponjee.

Het inzamelen van de fietsen vindt plaats op zaterdag 28 september van 12.00 tot 14.00 uur bij het gemeentehuis in Nieuw Bergen, aan de kant van supermarkt de Lidl. Ook oude of kapotte fietsen mogen aangeboden worden. Via fietswerkplaatsen worden de fietsen van het ANWB Kinderfietsenplan opgeknapt - zodat ze daarna kunnen worden uitgedeeld. Het is ook mogelijk eerder een fiets in te leveren. In dat geval volstaat een e-mail naar infopkbergen@ziggo.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen