Kerkraads kunstwerk Mijn Berg onthuld in Alsdorf

Print
Kerkraads kunstwerk Mijn Berg onthuld in Alsdorf

Een Kerkraadse delegatie was bij de onthulling aanwezig. Afbeelding: Peter Trompetter

Kerkrade / Eygelshoven -

Bij het Energeticon in Alsdorf is donderdag 12 september de neon-lichtinstallatie Mijn Berg van de Kerkraadse lichtkunstenares Diana Ramaekers onthuld. De wethouder Jo Schlangen en Tim Weijers waren aanwezig, samen met onder meer de Koempels van de Domaniale.

„De neon-lichtinstallatie Mijn Berg is geïnspireerd op de immense aard-, steen- en kolenmassa’s die vanuit de ondergrondse mijngangen naar de bovengrond zijn verplaatst”, legt Diana Ramaekers uit. „Mijn Berg is de gestolde energie van ontelbare mijnwerkers die de monumentale bergen van steenafval hebben gecreëerd. De energie en kracht van Mijn Berg is een ode aan een bijzonder tijdperk en aan allen die vanuit de duisternis gezorgd hebben voor licht en warmte.”

Het Energeticon in Alsdorf is een museum over energie en steenkoolmijnbouw.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen