Volop werkzaamheden op A73: omleidingen door gesloten tunnels

Print
Volop werkzaamheden op A73: omleidingen door gesloten tunnels

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Reuver / Beesel / Linne -

Weggebruikers moeten de komende drie weekeinden vanwege werkzaamheden op de A73 rekening houden met omleidingen en extra reistijd.

Een groot deel van de A73 gaat twee hele weekenden en drie nachten dicht omdat de bediening van de tunnels in Roermond en Swalmen naar de verkeerscentrale in Helmond verhuist. De tunnels gaan daarvoor op slot.

Rijkswaterstaat heeft werkzaamheden gepland tussen knooppunt Zaarderheiken en de afrit ter hoogte van Linne. Verkeer zal er in beide richtingen hinder van ondervinden.

Van 13 september 21.00 uur tot 16 september 05.00 uur vindt het eerste onderhoud aan de snelweg plaats. De A73 zal in noordelijke richting gesloten zijn tussen knooppunt Het Vonderen en de afrit in Beesel . Verder zullen ook de op- en afrit in Maasbracht, de op- en afrit in Linne en de afrit Roermond-Oost niet voor het verkeer toegankelijk zijn.

De overige reparaties zijn in het weekeinde van 27 tot 30 september en van 4 tot 7 oktober.

Om de overlast voor de weggebruikers zoveel mogelijk te beperken zal Rijkswaterstaat ook het reguliere onderhoud van het asfalt in de werkzaamheden meenemen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen