Zorggroep Meander wil Hoeve Overhuizen Bocholtz kopen voor kleinschalige woonvormen

Print
Zorggroep Meander wil Hoeve Overhuizen Bocholtz kopen voor kleinschalige woonvormen

Hoeve Overhuizen in Bocholtz. Afbeelding: Johannes Timmermans

Bocholtz -

Zorggroep Meander voert met de Rabobank afrondende gesprekken over de aankoop van Hoeve Overhuizen in Bocholtz.

In het voormalige zorghotel brengt Meander kleinschalige woonvormen onder voor mensen met dementie. Er komen zo’n vijftig kamers. Op korte termijn wordt bepaald wat de beste indeling is voor de toekomstige bewoners.

Voordelen

Op dit moment bezoeken medewerkers van de zorggroep op diverse plekken in het land zorgboerderijen om te kijken welke voordelen daar te halen zijn voor de situatie in Bocholtz. „Ook huisartsen denken met ons mee”, vertelt clusterdirecteur Monique Hermans. „We willen het buitengevoel zo optimaal mogelijk proberen te laten terugkomen.”

Als de aankoop een voldongen feit is, starten de voorbereidingen om de hoeve aan te passen aan de nieuwe functie. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting in de loop van 2020 afgerond zijn. De hoeve gaat het voormalige zorgcentrum Bocholtz aan de Schoolstraat vervangen. Bewoners van dat centrum zitten nu tijdelijk in de Lückerheidekliniek in Kerkrade en verkassen naar Hoeve Overhuizen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen