Roda moet Alberg voorlopig missen

Print
Roda moet Alberg voorlopig missen

Alberg in actie tegen NEC. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC moet het voorlopig zonder Roland Alberg doen. De aanvallende middenvelder ligt er twee tot vier weken uit met een spierblessure.

Alberg viel afgelopen zondag in het duel met TOP Oss (2-1) na twintig minuten uit.

Steeds fitter

Het wegvallen van Alberg is een flinke streep door de rekening voor trainer Jean-Paul de Jong, die in de 29-jarige middenvelder een van zijn dragende krachten ziet. De oud-speler van ADO Den Haag en Excelsior was net op weg steeds fitter te raken, maar staat nu dus weer een poos langs de zijlijn.

Van Eijma

In de wedstrijd tegen FC Eindhoven (vrijdag, 20.00 uur) mist De Jong ook Chance Simakala, die de afgelopen week last had van buikgriep en nog niet bij de selectie zit. Ook Roshon van Eijma ontbreekt. De centrale verdediger was op pad met de nationale selectie van Curaçao, de ploeg die tijdens de interlandbreak werd geconfronteerd met het plotselinge overlijden van doelman Jarzinho Pieter.

Yann-Aurel Bisseck is er ook nog niet bij. De van FC Köln gehuurde centrale verdediger kampt nog met een blessure en heeft nog niet aan de groepstraining kunnen deelnemen.

Bijzonder

Met FC Eindhoven treft Jean-Paul de Jong vrijdagavond zijn oude werkgever. De coach was tussen 2013 en 2015 met groot succes werkzaam in het Jan Louwers Stadion. „Ik ben er later al een paar keer teruggeweest met Jong FC Utrecht, maar het blijft natuurlijk bijzonder. Ik heb er met veel plezier en succes kunnen werken en zo een bijdrage kunnen leveren aan de geschiedenis van de club.”

Vermoedelijke opstelling: Muyters, Schlösser, Werker, Jensen, Keulen, Klaasen, Cotán, Souren, Croux, Ugbo, Milts.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger