Tachtig mensen geëvacueerd uit zwembad en sporthal Horst na harde knal

Print
Tachtig mensen geëvacueerd uit zwembad en sporthal Horst na harde knal

Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst -

In zwembad De Berkel en de aangrenzende sporthal in Horst zijn donderdagavond tachtig bezoekers geëvacueerd.

De mensen werden uit voorzorg naar buiten gedirigeerd toen omstreeks acht uur een luide knal werd gehoord in de meterkast van de machinekamer. Daarbij kwam rook vrij. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak van de ontploffing.

De meeste mensen zijn op eigen gelegenheid naar huis gegaan. Een aantal is opgevangen in de Mèrthal.

De brandweer heeft ter plekke onderzoek verricht. Volgens de woordvoerder van de brandweer zijn er geen gewonden gevallen. Er zijn in het zwembad geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen en er is geen gevaar voor de directe omgeving.

Wrang

Het zwembad in het centrum van Horst zal zeker nog twee á drie dagen gesloten blijven. „Het is wrang dat dit nu juist gebeurt, terwijl er een discussie over het zwembad loopt”, zegt Rianne Selten, voorzitter van de Horster zwemclub. „Op het moment van de ontploffing waren er zwemmers en waterpoloërs aan te trainen. Dit treft iedereen in Horst.”

Het zwembad staat op de nominatie om gesloopt te worden. Het college van burgemeester en wethouders maken zich sterk voor nieuwbouw bij het Dendroncollege. De gemeenteraad van Horst moet nog instemmen met de verhuizing.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen