Middeleeuws festijn

Tijdmachine op Graefenthal stopt in 1474

Print
Tijdmachine op Graefenthal stopt in 1474

De middeleeuwen herleven op Kloster Graefenthal in Asperden.

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

De middeleeuwen herleven op het terrein van klooster Graefenthal in het Duitse Asperden. Op een steenworp van de Nederlands-Duitse grens wanen de bezoekers zich volgend weekend in het jaar 1474. Een middeleeuwse markt, re-enactment en een kinderbattle zijn ingrediënten voor een historische dag.

Bij Kloster Graefenthal stopt de tijdmachine zaterdag en zondag opnieuw in het jaar 1474. De Bourgondiërs trekken naar Neuss, en onderweg belegeren ze het rijke Kloster Graefenthal in Goch-Asperden. Op het landgoed bevindt zich namelijk alles wat men zich in de middeleeuwen kan voorstellen. De grote veldslag, optredens van muzikanten en toneelspelers, een markt met buitengewone handelaren uit vele landen en een taverne. In deze entourage beleven de bezoekers van de late middeleeuwen spannende momenten met onder meer een leger met re-enactors uit vijf naties. Het is de gewoonte van de soldaten om zo echt mogelijk het leven neer te zetten. Ze zijn gedrild met wapens en boogschieten en laten een levensechte veldslag zien met echte kanonnen. Bij de kinderbattle kunnen kinderen tegen ridders vechten. Daarnaast worden op het landgoed van Kloster Graefenthal van heerlijkheden uit de middeleeuwen gepresenteerd, zoals vlees van de middeleeuwse grill en dadeltaart. De middeleeuwse markt is zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur geopend. Op zondag staan de kloosterpoorten van 11.00 tot 19.00 uur open. Zie ook www.kloster-graefenthal.de/event/7166/ .