Vakantiepark Euverem vervangt 120 bomen

Print
Vakantiepark Euverem vervangt 120 bomen

Het huidige vakantiepark in Euverem. Afbeelding: De Limburger

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Trintelen -

Bij de vernieuwing van het vakantiepark in Euverem sneuvelen 120 bomen. Aanvankelijk was sprake van tachtig bomen.

De bomen moeten weg omdat ze in de weg staan bij de herinrichting van het vakantiepark. De huisjes komen straks wat verder uit elkaar te staan dan nu. Bovendien wordt het park uitgebreid met een aangrenzend perceel.

Volgens wethouder Jos Last is met de eigenaar van het park contractueel vastgelegd dat er voor elke boom die gekapt wordt een nieuwe wordt geplant. „Dat zullen niet meteen volwassen bomen zijn”, zegt hij, „maar ook geen iele sprietjes: de bomen moeten een minimale dikte hebben.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen