Avond met americana in Theater Landgraaf

Print
Avond met americana in Theater Landgraaf

Cedar Spring. Afbeelding: Theater Landgraaf

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Heerlen / Hoensbroek -

In Theater Landgraaf vindt zaterdag 5 oktober vanaf 20.30 uur een americanaconcert plaats met de formaties Silverhands (USA) en Cedar Spring.

De uit Seattle afkomstige formatie Silverhands staat onder leiding van singer-songwriter Mike McDermott (ook bekend als drummer van The Joy Mills Band). Mike groeide op in het rauwe oosten van de staat Iowa, en laat zich naast het landelijke en desolate vooral beïnvloeden door de muziek van Ernest Tubb, Buck Owens en Bob Dylan. Hij begeleidt zichzelf op gitaar en wordt vergezeld door drie begeleiders op drums, bass en gitaar. Silverhands speelt originele americana die behoorlijk naar country ruikt. Silverhands treedt voornamelijk op aan de westkust van de VS en in de Mississippivallei. Het optreden in Theater Landgraaf maakt deel uit van een tweede Europese tour.

Cedar Spring is de thuisbasis van songwriters Maartje Kleijnen en Ron Janssen. Al acht jaar zit het tweetal in een achtbaan vol eigen geschreven songs die nauw aansluiten bij het alternative country genre. Een optreden tijdens de uitreiking van The Dutch Country Music Awards, enkele jaren geleden, werd koersbepalend en paste het originele repertoire als puzzelstukjes in elkaar. Met harmoniërende zang en gewapend met gitaren speelt Cedar Spring vooral eigen werk, hier en daar afgewisseld met covers

Info: www.theaterlandgraaf.nl