Man uit Geleen bekent overval op bejaard echtpaar in Kessel

Print
Man uit Geleen bekent overval op bejaard echtpaar in Kessel

Afbeelding: Track ‘88

Kessel / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Beringe -

Wesley V. (24) uit Geleen heeft bekend dat hij in september 2018 een van de twee overvallers is geweest van een bejaard echtpaar in Kessel. Dat bleek vrijdag voor de rechtbank in Roermond.

De verdachte betuigde daar met een kort ‘sorry’ spijt aan de slachtoffers die de tussentijdse zitting bijwoonden.

Wesley V. blijkt onlangs bij de politie ook te hebben verklaard dat de 22-jarige verhuizer Dennis L. uit Beek de tipgever was. L. zou tijdens de verhuizing van de overvallen man en vrouw hebben gezien dat ze veel geld in huis hadden.

Volgens hem had L. verteld dat de verhuisdozen - in een daarvan zat het geld - al in de nieuwe woning aan de Baarloseweg zouden staan. Het echtpaar zou echter nog niet in dat huis slapen. Na de nachtelijke inbraak in het pand ontdekten hij en zijn mededader dat het echtpaar wél in het pand waren. De slachtoffers werden met een mes bedreigd en opgesloten in een kast.

Mededader

Wesley V. heeft tot nu toe niet zijn mededader willen verklikken. Politie en justitie denken dat dit Nic L. (21) uit Sittard is. Hij zit ook vast. V. weigert ook te zeggen wie de auto heeft bestuurd waarin de overvallers naar Kessel zijn gebracht. De waarschijnlijke chauffeur zit momenteel in België in de gevangenis.

Lees ook: Verhuizer tipte overvallers: bij bejaard echtpaar uit Kessel is veel geld te halen

Rechter Vincent van Deventer gaf de verdachte uit Geleen de overweging om alsnog volledige openheid van zaken te geven. „Als u echt spijt heeft en meevoelt met de slachtoffers zou die keuze voor de hand liggen en zegt u wie met u de overval heeft gepleegd en wie in de auto reed. Denk daar eens goed over na.”

Buit

Verhuizer en de vermeende tipgever Dennis L. heeft eerder bekend dat hij tijdens de verhuizing 1000 euro had gestolen. Volgens Wesley V. was de buit van de diefstal enkele duizenden euro’s groter. L. zou nadien van hem en de andere overvaller 1000 euro tipgeld hebben gekregen. De rest van de totale buit, naar schatting 25.000 euro, zouden de overvallers hebben gedeeld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen