Jaarlijkse oefening Veiligheidsregio Zuid-Limburg in Sittard-Geleen

Print
Jaarlijkse oefening Veiligheidsregio Zuid-Limburg in Sittard-Geleen

Afbeelding: ANP XTRA

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout -

Veiligheidsregio Zuid-Limburg doet er alles aan om de samenwerking tussen brandweer, politie, GHOR en gemeenten zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo worden er jaarlijks oefeningen voor hulpverleners georganiseerd. Eén van die oefeningen vindt plaats op 19, 20, 23 en 24 september in de regio Sittard-Geleen.

Gedurende de vier oefendagen worden ongeveer honderd medewerkers van de hulpdiensten geconfronteerd met oefenscenario’s waarin verschillende incidenten worden nagebootst. De oefeningen vinden plaats in samenwerking met LACO Glanerbrook, Penitentiaire Inrichting Sittard en Chemelot. De betrokken bedrijven blijven bereikbaar en ondervinden geen onnodige hinder. Als vanzelfsprekend heeft de oefening geen consequenties op de inzet van hulpverleners.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen