Klankbordgroep met Vijlenaren voor plan uitbreiding wijndomein Sint Martinus

Print
Klankbordgroep met Vijlenaren voor plan uitbreiding wijndomein Sint Martinus

Stan Beurkens van Wijndomein Sint Martinus. Afbeelding: Ermindo Armino

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

Wijndomein Sint Martinus in Vijlen wil uitbreiden. Eigenaar Stan Beurskens vormt een klankbordgroep met inwoners om zijn plan met dorpsgenoten af te stemmen.

Beurskens zegt dat hij wil voorkomen dat zijn uitbreidingsplan een herhaling wordt van tien jaar geleden, toen in buurtschap Rott fel werd geprotesteerd tegen de bouw van het deels ondergronds aangelegde wijncentrum. Hij wijt dat mede aan gebrekkige communicatie.

Beurskens heeft vorige week al een bijeenkomst gehouden in het dorp om zijn uitbreidingsplan toe te lichten. Hier zijn volgens hem zo’n honderdtwintig Vijlenaren op af gekomen. „Het was een heel opbouwende bijeenkomst”, vindt hij.

Kritisch

De wijnbouwer hoopt dat er veel mensen in de klankbordgroep gaan zitten. „Ook kritische mensen zijn wat mij betreft welkom.” De details van de plannen wil hij eerst persoonlijk bespreken met de directe buren, voor hij ze uitgebreider toelicht. Het plan is ook nog niet ingediend bij de gemeente Vaals. Dit gebeurt pas als het is afgestemd met de klankbordgroep.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen