Smeets terug in basis Fortuna, Damascan enkele weken uitgeschakeld

© De Limburger

Jorrit Smeets keert terug in de basis van Fortuna Sittard, dat zondag in eigen huis FC Twente ontvangt (16.45 uur). De middenvelder is hersteld van de blessure die hem in de vorige wedstrijd tegen Heerenveen aan de kant hield.

Redactie

Vitalie Damascan, met drie goals clubtopscorer, ontbreekt. Hij verdraaide zijn knie tegen Heerenveen, de verwachting is dat hij enkele weken uitgeschakeld is. Ook Alex Carbonell en Aron Dobos zijn niet fit voor een selectie.

Strijdlust

Fortuna gaat tegen FC Twente, dat een sterke rentree in de eredivisie maakt, op jacht naar de eerste overwinning. Coach Sjors Ultee beseft wat er beter kan: meer en beter aanvallend spel. ,,Qua arbeid en strijdlust zit het wel goed, dat hebben we in Heerenveen laten zien. Maar we moeten vaker en sneller naar de goal van de tegenstander toe. Daar hebben we de afgelopen weken ook veel op getraind.”

Ultee wil nog geen details prijsgeven over de opstelling. Zijn selectie werd de afgelopen weken met drie spelers uitgebreid: George Cox, Leandro Fernandes en Tesfaldet Tekie. ,,We hebben nu meer opties. Het is niet altijd zo dat de beste elf spelen. We kiezen het team met de elf van wie we denken dat ze het best met elkaar kunnen samenspelen.”

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: