Themamiddag Columbus earth center Kerkrade: Het bos als duurzame superheld

Print
Themamiddag Columbus earth center Kerkrade: Het bos als duurzame superheld

In de herfst is het bos op z’n mooist. Afbeelding: ING Image

Kerkrade / Eygelshoven -

‘Het Bos als duurzame Superheld’ is de titel van de themamiddag in Columbus earth center in Kerkrade. Deze vindt plaats op donderdag 19 september en duurt van 15.00 tot 18.00 uur.

Er is nog hoop. Herstel van de bossen op aarde kan de hoeveelheid broeikasgassen terugbrengen tot het niveau van bijna een eeuw geleden. Het VN-klimaatpanel IPCC wees afgelopen najaar al op de noodzaak van zeker één miljard hectare aan extra bos. Uit onderzoek van een Zwitsers team blijkt dat doel haalbaar. Er is plek genoeg, zowel in Europa als elders in de wereld.

In deze Earth Talk schetst Ignace Schops zijn visie op natuurbehoud. Hij is een Vlaams natuur- en milieubeschermer en één van de initiatiefnemers van het Nationaal Park Hoge Kempen. Natuur kan winstgevend zijn, zegt Schops, en met Nationaal Park Hoge Kempen bewijst hij die stelling. Vervolgens is het podium aan initiatieven uit de provincie en Euregio zoals voedselbossen, verticale regenwouden en tiny forests.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen