Eerste punt voor Roda JC op vreemde bodem

Print

Afbeelding: Orange Pictures

Kerkrade / Eygelshoven - Een doelpunt van Ike Ugbo heeft er vrijdagavond voor gezorgd dat Roda JC zijn eerste punt op vreemde bodem heeft gepakt. De van Chelsea gehuurde spits trok de stand twintig minuten voor tijd gelijk op bezoek bij FC Eindhoven: 1-1.

Roda JC keek binnen twee minuten al tegen een achterstand aan. Samy Bourard liet Roda-doelman Tom Muyters kansloos op een laag schot: 1-0. Na twintig minuten spelen kreeg de ploeg van Jean-Paul de Jong een kans via Timothy Durwael.

De Belg gleed in op een voorzet vanaf de rechterkant, maar zag zijn poging over gaan. Tien minuten later kopte Roda JC-verdediger Richard Jensen twee keer in korte tijd de bal respectievelijk langs en over uit standaardsituaties.

Lees ook: Roda-aandelen in beheer bij Som en drie Spanjaarden

Aanval
In de tweede helft bracht De Jong Romario Rösch in de ploeg voor Livio Milts. De Kerkradenaren zochten meteen de aanval en werden gevaarlijk via Jordy Croux die naast schoot.

Roda kreeg loon naar werken met de 1-1 een kleine twintig minuten voor tijd. De van Chelsea gehuurde Ike Ugbo maakte het eerste uitdoelpunt voor Roda dit seizoen, meteen goed voor een punt. 

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger