Minister Bruins diep door het stof na uitspraak over depressieve kinderen

Print
Minister Bruins diep door het stof na uitspraak over depressieve kinderen

Minister Bruins tijdens Kleine Prinsjesdag in de Ridderzaal. Afbeelding: ANP

Minister Bruins (Medische zorg) heeft vanmorgen woede veroorzaakt met een onhandige uitspraak over jongeren die kampen met depressieve klachten.

Kinderkoning Yusuf Khalid (14) deed vrijdagochtend in zijn‘ Troonrede’ in de Ridderzaal een oproep meer te doen voor en met depressieve jongeren. Het AD vroeg de VVD-minister om een reactie.

,,Ik ben geen arts, maar misschien is wat minder op telefoons en tablets kijken een begin?”, zei minister Bruins. ,,Meer met elkáár praten.” Zijn eigen kinderen zijn - ‘gelukkig’ - soms maar een kort moment depressief. ,,Als ze een slecht cijfer halen bijvoorbeeld.”

Wind van voren

Bruins gaf nog wel aan heel goed te begrijpen over welke groep jongeren koning Yusuf het heeft, maar toch kreeg hij de wind van voren op sociale media. Twitteraars noemden zijn uitspraak ‘een lullige opmerking’, ‘bedroevend slecht’ en ‘onvergeeflijk’.

Eerder kwam Bruins in opspraak en kreeg hij kritiek van uit de Tweede Kamer omdat hij het failliete MC Slotervaart en de MC IJsselmeerziekenhuizen ‘een stapel stenen’ noemde die hij niet hoefde te redden.