Van Tienhovenmolen in Gasthuis krijg vijfjaarlijkse schilderbeurt

Print
Van Tienhovenmolen in Gasthuis krijg vijfjaarlijkse schilderbeurt

Afbeelding: Johannes Timmermans

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Met een hoogwerker werken schilders de houten delen van de Van Tienhovenmolen op het plateau van Margraten bij.

De molen moet elke vijf jaar geschilderd worden, zegt Christian Christoffel van Het Limburgs Landschap, de eigenaar van de windmolen bij Gasthuis. De wieken worden ditmaal overgeslagen. De gietijzeren en stalen roedes worden binnenkort gedemonteerd en in een speciale werkplaats onder handen genomen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen