Precisiewerk

Plaatsen segmenten fietstunnel soepel verlopen

Print
Plaatsen segmenten fietstunnel soepel verlopen

Het zesde tunnelsegment wordt geplaatst. Afbeelding: Jos Gröniger

Gennep / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide -

Menig passant en buurtbewoner vergaapte zich vrijdagochtend aan de bouwpunt bij de aansluiting van de Weverstraat en de Brabantweg in Gennep. Daar werden met de precisie van een Zwitsers uurwerk de zeven segmenten van de fietstunnel geplaatst.

De veertig ton wegende prefab delen worden stuk voor stuk naar Gennep vervoerd. Deze just-in-time methode werkt efficiënt. Zware vrachtwagens staan niet nodeloos lang te wachten alvorens een segment geplaatst wordt. Door de tunnel ontstaat een ongelijkvloerse kruising waardoor een einde komt aan de gevaren waaraan fietsers bij de rotonde Weverstraat – Brabantweg blootgesteld werden. Fietsers en ander langzaam verkeer dat uit de Vogelbuurt en Gennep zuid richting Maasbrug rijdt maakt gebruik van de tunnel. Langzaam verkeer uit het noorden van Gennep wordt via een nieuwe route door het Weverpark richting Maasbrug geloodst. De aanleg van de fietstunnel brengt sinds afgelopen week wegversperringen met zich mee, en verkeer van en naar de Maasbrug diende omleidingsroutes te volgen. De maatregelen waren nodig om de werkzaamheden mogelijk te maken. In alle vroegte werden de voorbereidingen op het plaatsen van de zeven tunnelsegmenten gestart. Kort na acht uur werd het eerste segment geplaatst met een kraan. Medewerkers van aannemer Roelofs Groep uit Den Ham verwachtten dat het laatste segment om twaalf uur geplaatst zou worden. De tunnel wordt in november opgeleverd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen