Roda-aandelen in beheer bij Som en drie Spanjaarden

Print
Roda-aandelen in beheer bij Som en drie Spanjaarden

Som op de tribune bij Roda. Afbeelding: Marcel van Hoorn

Kerkrade / Eygelshoven -

De stichting met daarin het overgrote deel van de aandelen van Roda JC wordt op dit moment beheerd door oud-burgemeester van Kerkrade Jos Som en drie Spanjaarden. Dat blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel.

Het gaat om de stichting FS (Frits Schrouff) United, waarin 79,98 procent van de Roda-aandelen zijn ondergebracht. De overige aandelen zijn in handen van Aleksei Korotaev (20 procent) en de stichting die het gouden aandeel (0,02) beheert.

Verdeeld

Voor de opvallende constructie met vier bestuurders is gekozen omdat Schrouff zijn aandelen wil overdoen aan zakenman Mauricio Garcia de la Vega. Schrouff werd begin juni uitgeschreven als bestuurder van FS United, Garcia de la Vega ingeschreven. Maar omdat de Mexicaan nog niet is goedgekeurd door de KNVB, is het zeer waarschijnlijk dat de bond zo’n wissel van de wacht niet zomaar toestaat. Om die reden werd het beheer van de stichting verdeeld over vier personen: Jos Som, Jose Miguel Canovas Garceran (51), Antonio Cano Canovas (55) en Ignacio Fernandez Macon (48). De drie Spanjaarden zijn zakenlui uit Madrid en Murcia, de woonplaats van Garcia de la Vega.

Gecharmeerd

Dat oud-burgemeester Som gecharmeerd is van overnamekandidaat Garcia de la Vega is al langer bekend. In een eerder stadium liet hij al eens weten dat hij van plan is plaats te nemen in de nieuw te vormen raad van commissarissen.