Lichaam oud-topman Philips terecht: ‘Vreselijk en dat op vrijdag de 13e’

Print
Lichaam oud-topman Philips terecht: ‘Vreselijk en dat op vrijdag de 13e’

De plek waar het lichaam van Cohen lag, was afgedekt met stuk beton en tuinafval. Afbeelding: Keniaanse recherche/DCI Kenya

Acht weken na zijn verdwijning in Kenia is het lichaam van de Nederlandse Tob Cohen (69) gevonden.

Dat bevestigt zijn zus tegenover het AD. Het stoffelijk overschot van de golfmagnaat en oud-topman van Philips lag in een septic tank op zijn eigen landgoed.

,,Vreselijk, vreselijk’’, zegt Cohens zus Gabrie beduusd in een eerste reactie vanuit de tuin van het landgoed van haar broer. De septische put waarin het stoffelijk overschot van haar broer werd gedumpt, is volgens haar zo’n twintig meter diep.

Tweede verdachte

Donderdag werd bekend dat de politie in Nairobi een tweede verdachte heeft opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij de verdwijning van Cohen (69). Twee weken geleden werd Cohens vrouw gearresteerd omdat de politie vermoedt dat ze bij de verdwijning is betrokken. De vrouw moet van de Keniaanse rechter psychisch worden onderzocht.

De Keniaanse politie zoekt nog steeds uit wat er echt is gebeurd en krijgt daarbij hulp van Nederlandse politiemensen. Ook die zijn gisteren afgereisd en brengen vandaag een bezoek aan het Keniaanse team dat de zaak onderzoekt. ,,Er is al ontzettend veel werk verzet door collega’s, maar we hebben ze aangeboden om te kijken waar wij eventueel zouden kunnen helpen.

Lees ook: Zus vermiste Tob Cohen: alles lijkt hier in Kenia op zijn plek te vallen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen