Herbestemming Andrieskapel krijgt Victor de Stuersprijs Maastricht

Print
Herbestemming Andrieskapel krijgt Victor de Stuersprijs Maastricht

De Andrieskapel in Maastricht krijgt de onderscheiding voor de respectvolle wijze waarop het cultureel erfgoed is gerestaureerd. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

De restauratie van de Sint-Andrieskapel aan de Achter de Barakken in Maastricht heeft de Victor de Stuersprijs gekregen. Architect Jos Nijssen en eigenaar René Holten kregen vrijdag zowel de vak- als de juryprijs.

Bijna een vijfde van de publieksstemmen ging naar de kapel. De vakjury was lovend over de respectvolle manier waarop het Rijksmonument, dat jarenlang dienst deed als opslagruimte, is omgevormd tot cultureel erfgoed dat ook toegankelijk is voor publiek. De kapel werd gekozen uit 47 projecten.

Erfgoed

De Victor de Stuersprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een architect of instelling die een belangrijke rol speelt bij de instandhouding van cultureel erfgoed of de bevordering van stedenbouwkundige of architectonische kwaliteit in Maastricht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →