Veel schade na uitslaande brand bij afvalverwerker in Venray

Print
Veel schade na uitslaande brand bij afvalverwerker in Venray

Afbeelding: SK-Media

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

In Venray is vrijdagavond een grote brand uitgebroken bij een afvalverwerker.

De brand ontstond even voor zes uur bij het bedrijf BSP aan de Metaalweg. Volgens de woordvoerder van de brandweer was niemand in het pand aanwezig toen de brand uitbrak en zijn er geen gewonden gevallen.

Afval uit loods

Even leek het erop dat het vuur was gedoofd, maar rond twintig over acht laaide het weer op. „Er wordt niet gekozen voor gecontroleerd uitbranden, dat zou dagen duren”, verklaarde een woordvoerder van de brandweer. Het afval werd daarom uit de loods gehaald en geblust.

De hal lag vol bedrijfsafval. Tot januari dit jaar was het bedrijf in eigendom van Harry Maessen, daarna is het verkocht aan Biermans Transport in Deurne.

Het afvalverwerkingsbedrijf omvat een terrein met drie loodsen. In een van de loodsen is de brand ontstaan.

Veel schade na uitslaande brand bij afvalverwerker in Venray
Brand bij afvalverwerker. Foto: De Limburger

Afrit A73 afgesloten

De rookontwikkeling was zo groot dat de afrit van de A73 moest worden afgesloten. De directe omgeving van het bedrijf werd afgezet. Bewoners van de wijk Landweert kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten.

De hoogspanningsleiding naast het bedrijf is tijdens de brand, vanwege het aanwezige gevaar voor eletrocutie, door de netbeheerder Tennet spanningsloos gemaakt. Dit heeft geen problemen opgeleverd voor de stroomvoorziening in Venray en omgeving. De Maasheseweg werd voor het verkeer afgesloten.

Veel schade na uitslaande brand bij afvalverwerker in Venray
Brand bij afvalverwerker. Foto: De Limburger

De brandweer moest al snel opschalen naar grote brand. Vier bluswagens, twee watercontainers, een ladderwagen en hoogwerker zijn ingezet om het vuur te bestrijden. In totaal kwamen 45 á 50 brandweerlieden in actie.

Een gevaar voor de directe omgeving is er niet geweest. Er zijn geen verhoogde concentratie gevaarlijke stoffen gemeten.

Om kwart voor tien was de brand onder controle en werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen gaat nog enkel uren duren. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar twee naastgelegen gebouwen. De loods waar de brand was heeft veel schade opgelopen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen