Amerikaanse zanger Eddie Money (70) overleden

Print
Amerikaanse zanger Eddie Money (70) overleden

Eddie Money. Afbeelding: Dave Allocca/Starpix/Shutterstock

De Amerikaanse zanger Eddie Money, die in Nederland bekend werd met zijn nummers Baby Hold On en Take Me Home Tonight, is vrijdag overleden.

De artiest leed aan slokdarmkanker en stierf aan de complicaties daarvan, maakte zijn familie bekend.

In de verklaring van de familie staat: „Met weemoed nemen we afscheid van onze liefhebbende echtgenoot en vader. Het is voor ons moeilijk een wereld voor te stellen zonder hem, maar hij zal via zijn muziek voor altijd blijven voortleven.”

Eddie Money bracht Baby Hold On uit in 1977, waarmee hij in Nederland plaats 41 bereikte in de Single Top 100. Zijn single Take Me Home Tonight behaalde in 1986 de 43e positie in de hitlijst. Money verkocht tijdens zijn muziekcarrière bijna dertig miljoen albums. Hij bleef tot het laatste moment optreden, maar moest in de zomer een tournee afbreken wegens zijn gezondheid.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen