Man (36) aangehouden voor bekladden en vernielen oorlogsgraven Mierlo

Print
Man (36) aangehouden voor bekladden en vernielen oorlogsgraven Mierlo

Oorlogsbegraafplaats in Mierlo weer beklad, hakenkruis op kapel. Afbeelding: Bert Jansen

De politie heeft zaterdagochtend een 36-jarige man uit Mierlo aangehouden. Dat gebeurde rond 6.45 uur, meldt de politie. De man wordt ervan verdacht onder andere de graven en monumenten op oorlogsbegraafplaats Mierlo War Cemetery te hebben beklad.

Vrijdag werd er een onderzoek gestart, nadat ontdekt werd dat er graven en monumenten waren besmeurd met verf. Er stonden onder meer hakenkruizen en verwijzingen naar MH17 op de graven en monumenten. De vernielingen leidden tot veel ophef, ook in het buitenland.

Lees ook: Oorlogsbegraafplaats in Mierlo weer beklad, hakenkruis op kapel

Beheerder Henk ten Westenenk trof de oorlogsbegraafplaats aan de Geldropseweg vrijdagochtend beklad aan. ,,Ik ben hier gisterenavond nog geweest, toen was er nog niets aan de hand. Dus het moet afgelopen nacht gebeurd zijn.” Ook vorig weekend werd de begraafplaats beklad.

Onderzoek

Uiteindelijk leidde dat onderzoek naar de verdachte. ,,Hij is in zijn woning aangehouden. De man wordt vandaag gehoord en er wordt verder onderzoek gedaan.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen