Record voor Lion King: hoogste opbrengst ooit voor film in Nederland

Print
Record voor Lion King: hoogste opbrengst ooit voor film in Nederland

De nieuwe versie van The Lion King heeft binnen twee maanden een nieuw record gevestigd. Nog nooit behaalde een film in de Nederlandse bioscopen zo’n hoge opbrengst; The Lion King staat inmiddels op 28,2 miljoen euro en is daarmee recordhouder Titanic uit 1997 (25,8 miljoen) ruimschoots gepasseerd.

Dat heeft distributeur Disney vandaag bekendgemaakt. Op de derde en vierde plek staan Bohemian Rhapsody, de Queen-film uit 2018, en Bond-film Spectre uit 2015 (allebei ruim 20 miljoen euro). Qua bezoekersaantallen staat Lion King inmiddels op de zesde plek van best bezochte films in de Nederlandse bioscopen ooit, met ruim 2,8 miljoen verkochte kaartjes. In dit lijstje moet de leeuwenkoning nog The Guns of Navarone (2,9 miljoen), Gone with the Wind (3,1 miljoen), Turks Fruit (3,3 miljoen), Titanic (3,4 miljoen), Irma la Douce (3,6 miljoen) en The Sound of Music (3,9 miljoen) voor zich dulden.

Meest succesvolle titels

The Lion King doet het niet alleen in Nederland heel goed. Wereldwijd is de opbrengst van de liveactionfilm binnen acht weken gestegen naar meer dan 1,6 miljard dollar. Hiermee staat de film ook wereldwijd inmiddels in de top 10 van meest succesvolle titels aller tijden. De remake, met de stemmen van onder anderen Beyoncé en Seth Rogen, vertelt het verhaal van leeuwenjong Simba die het op moet nemen tegen zijn boze oom Scar.

De liveaction van The Lion King had de resultaten van het origineel in de Nederlandse bioscopen al snel overtroffen. De digitaal geanimeerde remake had binnen zes weken meer dan 2,574 miljoen mensen weten te trekken. Dit is een paar duizend bezoekers meer dan het origineel, dat in 1995 een groot succes was. Inmiddels staat de teller dus op 2,8 miljoen bezoekers.

Is The Lion King ook jouw favoriete film? Jay vroeg het op straat:

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen