Theu Boermans maakt speelfilm Zee van Tijd

Print
Theu Boermans maakt speelfilm Zee van Tijd

Afbeelding: Bart Grietens

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Theater- en tv-regisseur Theu Boermans begint zondag met de opnamen van zijn nieuwe speelfilm Zee van Tijd.

Dat heeft producent Maarten Swart van Kaap Holland Film zaterdag bekendgemaakt. Het scenario is van Marieke van der Pol, die eerder filmsuccessen als De Tweeling, Bride Flight en Bankier van het Verzet schreef.

Zee van Tijd is op waarheid gebaseerd en gaat over twee jonge mensen in de jaren zeventig, vol dromen en idealen, die samen een grote liefde beleven. Een noodlottig ongeval op zee drijft hen echter uit elkaar. Zesendertig jaar later staan ze opnieuw tegenover elkaar en krijgen ze een tweede kans om het verlies samen te verwerken.

Lees ook: Theu Boermans: Venlose rebel werd regisseur van formaat

Boermans, afkomstig uit Venlo, is momenteel bezig met het zoeken van locaties om de film te draaien in Nederland, België en op de Azoren. De cast wordt binnenkort bekendgemaakt. KRO-NCRV is aan het project verbonden als omroep.

Het wordt de eerste bioscoopfilm die Boermans in een kwart eeuw draait. In 1994 maakte hij 1000 Rosen, die werd bekroond met drie Gouden Kalveren. Sindsdien regisseerde Boermans vooral theatervoorstellingen, zoals de uiterst succesvolle musical Soldaat van Oranje, en veelgeprezen series als De Partizanen en De Prooi.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen