Project ‘Remember September’ op Sintermeerten

Print
Project ‘Remember September’ op Sintermeerten

Een foto van een jeep die genomen is op zondagmorgen 17 september 1944 in Heerlen. Afbeelding: Sintermeerten

Nuth / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Heerlen / Hoensbroek -

Alle brugklassen van Sintermeerten in Heerlen volgen op dinsdag 17 september een ‘bevrijdingsles’.

De leerlingen - afkomstig uit voornamelijk Heerlen, Voerendaal en Nuth - gaan zich bezighouden met enkele vragen: hoe zag de bezetting eruit, hoe zag de bevrijding eruit en waarom is het nog steeds belangrijk hier aandacht aan te besteden? De dag wordt gestart worden met het hijsen van de Amerikaanse vlag met live muziek. Bij de ingang wordt een exemplaar van de legendarische Willys MB jeep geparkeerd, het icoon van de bevrijders. Ook is er een tentoonstelling die refereert aan de geallieerde soldaten en hun inbreng.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen