Evert Linthorst weer goudhaantje voor VVV

Print

Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - VVV heeft in de eigen Koel tegen FC Groningen met het nodige geluk weten te winnen: 2-1. Debutant John Yeboah scoorde vroeg, maar Groningen was de betere ploeg. Evert Linthorst was in de slotfase net als in Utrecht het goudhaantje voor VVV.

De thuisploeg begon voortvarend aan het duel tegen FC Groningen en counterde in de twaalfde minuut naar een vroege voorsprong. Peter van Ooijen zette John Yeboah aan het werk en die scoorde bij zijn debuut meteen bij zijn eerste kans. De negentienjarige Duitser, door VVV gehuurd van Wolfsburg, kende oog in oog met Sergio Padt geen twijfel: 1-0.

Lees ook: Yeboah, Kirschbaum en Linthorst maken het verschil voor VVV

Daarna bleef VVV de counter zoeken, ook vanwege de druk van FC Groningen. De gasten hadden steeds meer balbezit en op slag van rust gebeurde het onvermijdelijke: de gelijkmaker. Die kwam van de voet van Ajdin Hrustic die van ver een lob over Thorsten Kirschbaum heen tilde. Een houdbaar schot, zo leek het.

Frommelgoal
Na de hervatting was Groningen meteen weer de gevaarlijkste ploeg. Met name Django Warmerdam en Hrustic bleven ongrijpbaar voor VVV, terwijl de voorhoede van de Venlonaren in de Groningse tang zat. VVV-coach Robert Maaskant greep in en bracht Jerome Sinclair voor de ongelukkige Peter van Ooijen. Die ingreep veranderde weinig aan het spelbeeld. Het middenveld van VVV werd nog altijd overspeeld. In de 70ste minuut kwam Elia Soriano voor de weinig overtuigende Haji Wright. Met opportunistisch spel kreeg VVV kansen. Richard Neudecker strandde op Padt. Evert Linthorst schoot naast.

Aan de andere kant moest Kirschbaum redden bij een inzet van Hrustic die de bal cadeau had gekregen van Neudecker. Soriano stuurde Sinclair vervolgens weg en zo golfde het spel op en neer. Tot Evert Linthorst in de 84ste minuut de beslissing leek te brengen met een frommelgoal uit een corner. Net als in Utrecht was de jonge Venlonaar weer doorslaggevend.

Kijk naar de zevende aflevering van Komt Dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger: