EHC-Heuts bewijst zichzelf een grote dienst in eerste derby

Print
EHC-Heuts bewijst zichzelf een grote dienst in eerste derby

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Hoensbroek / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

De eerste Limburgse derby in de hoofdklasse B tussen SV Meerssen en EHC/Heuts werd zaterdagavond een prooi voor EHC. Het team uit Hoensbroek won door een treffer van aanvoerder Lars Gulpen met 1-0 op sportpark Marsana.

De competitie is nog jong maar toch stonden Meerssen (een punt uit twee duels) en EHC (0 punten zeven tegentreffers en doelpunten voor) na een matige respectievelijk slechte competitiestart op de derde speeldag al onder grote prestatiedruk om de eerste drie punten van het seizoen binnen te hengelen. Vooral promovendus EHC/Heuts kon zichzelf een grote dienst bewijzen door te winnen van en in Meerssen de plek waar april 2018 de degradatie uit de hoofdklasse werd ingeluid. De opening was voor thuisploeg Meerssen. Danny Goessens zag zijn kopbal in de vijfde minuut op de deklat stranden. Aanvoerder Michel Knops zag na dik een kwartier zijn kopbal nipt langs de voor Meerssen verkeerde kant van de paal verdwijnen.

In de tegenstoot kwam EHC in dezelfde minuut op voorsprong. Meerssen doelman Geoffrey Jacobs loste een schot van Roel Hendriks waarna Lars Gulpen de 0-1 tegen de touwen werkte. Het bleek de winnende treffer. EHC verzuimde na de 0-1 tot drie keer toe de score te verdubbelen. Na de rust waarin Meerssen trainer Miguel van den Dungen twee wissels doorvoerde was EHC vooral dankzij een sterk acterend middenveld met Gulpen, Zotti en Dengering 25 minuten lang de bovenliggende partij. Dat veranderde pas in de laatste 20 minuten toen SV Meerssen va banque ging voetballen en aanvoerder Knops als breekijzer naar de frontlinie dirigeerde.

De thuisploeg kwam een handvol keren dicht bij de gelijkmaker. Maar de sterke EHC-doelman Sven Swakhoven en een onnauwkeurig vizier stonden een treffer in de weg. Aan de andere kant gold hetzelfde voor het counterende EHC. Jacobs en de onderkant van de lat verijdelden de voortijdige beslissing. Meerssen bleef na de thuisnederlaag in verwarring en onzekerheid achter. ,,Het was vandaag de hele tijd net niet”, baalde aanvoerder Knops. ,,Nee ik heb er geen echte verklaring voor. Mogelijkheid had het ermee te maken dat we vandaag in tegenstelling tot de eerste twee duels het spel moesten maken. We waren simpelweg steeds te laat in de duels en misten ook een stuk strijdvaardigheid.”

Uit de EHC-kleedkamer klonk na afloop uitbundige feestmuziek en juichkreten. Matchwinnaar Lars Gulpen glunderde en lachte van oor tot oor. ,,Deze overwinning doet ongelooflijk veel deugd. Het geeft moraal en zelfvertrouwen. Het is ook een impuls voor de sfeer want als je constant verliest holt de sfeer pijlsnel achteruit.”