44 mensen geïdentificeerd in massagraf Mexico

Print
44 mensen geïdentificeerd in massagraf Mexico

De lichamen werden gevonden in 119 zakken, die waren begraven in een put bij een boerderij. Afbeelding: EPA

In Mexico hebben forensische onderzoekers 44 lichamen geïdentificeerd die eerder deze maand in een massagraf werden gevonden. Op de plek in de buurt van Guadalajara lagen de menselijke resten in 119 tassen begraven.

De lugubere vondst werd gedaan toen omwonenden begonnen te klagen over de stank, meldt de BBC. De meeste lichamen waren in stukken gezaagd, waardoor het lastig is om iedereen te identificeren. Van een groot aantal lichaamsdelen is de identiteit nog niet bekend.

Volgens een lokale organisatie die helpt zoeken naar vermiste personen, zijn er te weinig forensische onderzoekers om de klus te klaren. Ze heeft er bij de autoriteiten op aangedrongen meer experts te sturen.

Het is niet bekend wie er verantwoordelijk is voor het massagraf.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen