Nederlandse toerist overlijdt na val van metershoge klif op Mallorca

Print
Nederlandse toerist overlijdt na val van metershoge klif op Mallorca

Mallorca, foto ter illustratie.

Een 57-jarige Nederlandse toerist is zaterdag in Spanje omgekomen toen hij van een twintig meter hoge klif viel op het Spaanse eiland Mallorca. Dat meldt de Spaanse krant Diario de Mallorca. De man zou in een poging een bal te vangen tegen de reling van een vakantiewoning geleund hebben toen deze het plotseling begaf.

De man had samen met familie een luxe villa gehuurd op een klif in Cala Vinyes, weet de krant op basis van de hulpdiensten. Aan het eind van de middag speelden ze met een bal in het zwembad, toen die bij de rand van de klif belandde. Het slachtoffer, dat meer dan 100 kilo zou hebben gewogen, probeerde de bal met een vlindernet te pakken. Daarbij leunde hij op een reling, die het daarop begaf. Hij viel langs de twintig meter diepe klif naar beneden.

Aangesnelde Spaanse hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te redden, maar konden door het rotsachtige gebied lastig bij hem komen. Via touwen wisten ze de klif uiteindelijk af te dalen, maar reanimatie mocht niet meer baten.

De politie doet onderzoek naar de staat van de vakantiewoning die de Nederlander had gehuurd. Zijn familie heeft psychologische hulp ontvangen. Zij verkeren in schok.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen